Oblikovanje obrvi v kozmetičnem salonu

OBRVI IN TREPALNICE

 

Obrvi in trepalnice – košate, ravne, nakodrane, redke ali goste, te drobne dlačice imajo zelo pomembno nalogo. Naše oči ščitijo pred tujki. Veliko pa naredijo tudi za naš videz.

Obrvi si ljudje urejamo že od nekdaj, trendi pa se spreminjajo. Lahko spremljamo čas ultra tankih obrvi, ki so jih v 20. in 30. letih prejšnjega stoletja nosile zvezde, kot so Marlene Dietrich, Clara Bow in Jean Harlow. Pretirano puljenje in risanje obrvi je bilo v modi še kar nekaj časa. Danes trendi vodijo k naravnim, košatim in močnim obrvem, ki imajo poudarjen lok in popolnoma ustrezajo obliki obraza.

OBLIKOVANJE OBRVI Z VOSKOM ALI PINCETO

Najbolj priljubljena je metoda oblikovanja obrvi z voskom. Enako, kot depilacija telesa, je hitra in učinkovita rešitev za tiste, ki vas moti dolgotrajno in neprijetno puljenje posameznih dlačic s pinceto.

Z voskom izpulimo tudi najkrajše dlačice ter ves puh okoli obrvi. Prav to zagotavlja izčiščen in urejen videz. Po voskanju je blaga reakcija na koži običajna. Pojavi se rahla rdečica, a dokaj hitro izzveni. Le redki so na vosek preobčutljivi, takrat obrvi oblikujem s pinceto.

BARVANJE OBRVI IN TREPALNIC

Obrvi in trepalnice lahko potemnimo s profesionalnimi barvami, ki so intenzivne, dolgoobstojne in očem prijazne.

Barvo uporabljamo za poudarjanje obrvi in odpravljanje neenakomernosti, kot so redkejše dlačice na enem in gostejše na drugem predelu, različna višina obrvi in podobno. Dlačice potemnimo tako, da uskladimo barvo in intenzivnost celotnega loka. Obrvi morajo biti skladne, tudi z vašo naravno barvo las in obliko obraza.

TRAJNO VIHANJE TREPALNIC

Tisti, ki vsakodnevno uporabljate klešče za vihanje, odložite jih in preizkusite trajno vihanje trepalnic. Trepalnice s profesionalno metodo dvignemo pri korenu in jih privihamo v lep in zapeljiv lok, ki je obstojen tudi do dva meseca. Postopek je popolnoma neboleč, primeren za vse tipe in dolžine trepalnic.