Nega telesa v kozmetičnem salonu

NEGA TELESA

Nega telesa je nepogrešljiva, ko govorimo o skrbi zase. Gotovo ste že srečali koga, ki vam je zadišal, na nekom opazili gladko kožo, ki je zdravo sijala. Veliko opazimo. Zapeljive roke, negovane noge, hrbet, dekolte. Vse to je del lepote, in če ste urejeni ter notranje zadovoljni, ste tudi lepi. Ko se tako počutite, lepoto izžarevate in jo oddajate.

VLAŽENJE – PRVI KORAK K NEGI TELESA

Naša koža je v resnici zelo pomembna. Od znotraj jo vlažite tako, da vsak dan popijete dovolj vode. Vlažite jo tudi od zunaj – dvakrat na dan, po prhanju, si vzemite čas zase in se namažite s kremo ali losjonom. Preizkusite različne izdelke in izberite tistega, ki vam kožo kar najbolj navlaži, obenem pa odgovarja tudi vsem vašim drugim čutom – občutku na koži, vonju, počutju. Uporabljajte naravna olja, kot sta mandljevo ali oljčno, dodajajte jim eterična olja – zdravilne rastline že od nekdaj pripomorejo k boljšemu počutju.

NE POZABITE NA ZAŠČITO KOŽE

Premočno sonce koži škodi, zato jo zaščitite, še posebej poleti. Kreme z zaščitnim faktorjem so na močnem soncu obvezna oprema. Priporočam uporabo zaščitnega faktorja med 15 in 30, ki ga nanašate na dve uri. Tako na kožo po nepotrebnem ne nanašate preveč UV filtrov. Uporabljajte kreme in losjone za po sončenju, ki kožo pomirjajo in jo obnavljajo.

PILINGI IN OBLOGE – DODATNA NEGA TELESA

Enkrat mesečno svojemu telesu privoščite poživitveni piling. Ta poskrbi, da se odmrle celice odluščijo in odpadejo, koža postane gladka, njena sposobnost vpijanja se poveča. Zato so neposredno po pilingu smiselne in zelo učinkovite raznovrstne obloge telesa. Lahko so vlažilne, hranilne ali razstrupljevalne, karkoli vaše telo takrat potrebuje.

ROČNA LIMFNA DRENAŽA

Ročna limfna drenaža lahko pripomore k boljši odpornosti in olajša težave, kot je otekanje nog ali rok.

Naš limfni sistem namreč nima črpalke, kot jo ima srčno žilni, le gibanje naših mišic in sklepov omogoča pretok limfe. Ročna limfna drenaža pa je rahla masažna tehnika, pri kateri stimuliramo limfne vozle in limfno tekočino nežno dreniramo proti bezgavkam. S tem izboljšamo pretok limfe in izločanje škodljivih snovi iz telesa ter skrbimo za boljšo imunost.